Social Icons

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

Χειροπέδες στον Guccifer -Συνελήφθη ο χάκερ των επωνύμων



Τα χέρια που «μάγευαν» το πληκτρολόγιο τρυπώνοντας σε λογαριασμούς διάσημων είναι πλέον δεμένα με χειροπέδες. Ο περίφημος Guccifer, ο χάκερ των επωνύμων, έπεσε στα χέρια των αρχών.



Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί του ασχολούνταν με τα ζητήματα υψίστης ασφαλείας, ο Ρουμάνος Μαρσέλ Λαζάρ είχε εκδηλώσει μία αδυναμία στα επώνυμα πρόσωπα. Από εκεί προέκυψε και το ψευδώνυμο Guccifer, που παραπέμπει στο γνωστό οίκο μόδας.

Ο 40χρονος χάκερ έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο όταν κατάφερε να «εισβάλει» στον προσωπικό λογαριασμό του Τζορτζ Μπους και δημοσίευσε φωτογραφίες τόσο του πρεσβύτερου από το νοσοκομείο, όσο και τους πίνακες που ζωγραφίζει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αυτό βέβαια δεν ήταν τίποτα μπροστά στο «λαβράκι» που έβγαλε όταν χάκεψε την ιστοσελίδα του Κόλιν Πάουελ, καθώς με αυτό τον τρόπο αποκάλυψε την ερωτική σχέση του παντρεμένου πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τη Ρουμάνα ευρωβουλευτή Κορίνα Κρετού. Μάλιστα ο Guccifer μεταξύ άλλων είχε αποκαλύψει μυστικά από το σενάριο τόσο του Dowton Abbey, όσο και του Sex and the City.

Βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς έπειτα από τη σύλληψή του ο Λαζάρ θα κάνει καιρό να ακουμπήσει πληκτρολόγιο υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates