Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ: ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΝΕΣΣΕΤ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ!..



Την έκπληξη και την αναστάτωσή του από τις αντιδράσεις στην ομιλία του στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στη Die Welt.
«Στην πραγματικότητα η ομιλία μου ήταν υπέρ του Ισραήλ» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είχε την υποχρέωση να αναφερθεί σε ζητήματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενα από τους ισραηλινούς βουλευτές.

«Οι άνθρωποι που διέκοψαν την ομιλία μου ανήκουν σε ένα κόμμα σκληροπυρηνικών που απαντά με αυτό τον τρόπο σε οποιαδήποτε κριτική τους ενοχλεί», σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών όταν ρώτησε κατά την ομιλία του (η οποία έγινε στα γερμανικά) αν είναι αλήθεια ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν κατά μέσο όρο 17 λίτρα νερού την ημέρα κατ’άτομο, ενώ οι Ισραηλινοί που ζουν στη Δυτική Όχθη 70 λίτρα.

Εξοργισμένοι οι βουλευτές του κόμματος της Εβραϊκής Εστίας, που τάσσεται υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, βγήκαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου και φώναξαν «ντροπή σου!» στον Σουλτς.
Από πλευράς του ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ισραήλ και τα δεδομένα που έχει λάβει από την Παλαιστινιακή Αρχή, η διαφορά στην κατανομή του νερού στην οποία αναφέρθηκε ο Σουλτς δεν είναι σωστή και πρόσθεσε ότι είναι πολύ μικρότερη — χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

«Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ειλικρινά "δεν το έχω ελέγξει", αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε από το να επαναλάβει (αριθμούς) και να εκτοξεύσει κατηγορίες», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
πηγή: stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates