Social Icons

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

“Καμπάνες” από τη δικαιοσύνη για την παιδική πορνογραφία ακόμη και μέσω κινητού η skype

xaker
Με αυστηρές ποινές που μπορεί να ξεπερνούν και τα 10 χρόνια κάθειρξη αλλά και διοικητικά πρόστιμα που αγγίζουν τα 3 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι αντιμέτωποι οι δράστες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και όσοι κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται για πρώτη φορά η αντιμετώπιση σεξουαλικών εγκλημάτων μέσω διαδικτύου.
Με εντολή εισαγγελέα θα μπορεί να μπει φραγή σε σελίδα στο διαδίκτυο με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων ενώ τυποποιείται ένα νέο ποινικό αδίκημα αυτό της «πορνογραφικής παράστασης». Έτσι, θα μπορεί να διώκεται ποινικά η μετάδοση πορνογραφικού υλικού ακόμη και αν γίνεται μέσω κινητού ή skype.
Επίσης, μεταξύ άλλων:
- Θα απαγορεύεται η άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του δράστη, μέχρι και 5 χρόνια, εφόσον αυτή περιλαμβάνει τακτικές επαφές με ανηλίκους.
- Αν ο δράστης είναι μέλος νομικού προσώπου- δηλαδή δουλεύει σε κατασκήνωση ή γυμναστική ακαδημία κ.λ.π.- τότε επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στο νομικό πρόσωπο, αναστέλλεται η άδεια λειτουργίας και διακόπτονται τυχόν επιδοτήσεις.
- Προβλέπεται η αναστολή απέλασης αλλοδαπών οι οποίοι καταγγέλλουν αξιόποινες πράξεις μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση
- Συστήνεται η «Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης» η οποία θα αποφασίζει για την αποζημίωση των θυμάτων εγκλημάτων σεξουαλικής βίας.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates