Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης διεκομίσθη εσπευσμένα νωρίς το πρωί της Τετάρτης το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Πρόκειται για έναν 53χρονο κάτοικο Ξάνθης που εισήχθη το πρωί της Τρίτης στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ρίγους, υψηλό πυρετό και αφόρητους πόνους στο σώμα. Εξ αρχής το ιατρικό προσωπικό και μετά τις πρώτες εξετάσεις έκανε λόγο για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ δείγμα των εξετάσεων του απεστάλη στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη διάρκεια ωστόσο της ημέρας η κατάσταση της υγείας του ασθενούς επιδεινώθηκε παρουσιάζοντας συμπτώματα εγκεφαλίτιδας και ως εκ τούτου κρίθηκε επιτακτική η μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ασθενούς που προσεβλήθη από τον ιό των κουνουπιών στην Ξάνθη και μεταφέρεται στο Λοιμωδών για κλινική παρακολούθηση. 

Μέχρι στιγμής στην περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη δυο κρούσματα του ιού, το πρώτο σε έναν ηλικιωμένο κάτοικο του δήμου Αβδήρων και το δεύτερο σε έναν 44χρονο κάτοικο του δήμου Ξάνθης. Ήδη από την Κυριακή νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος Ξάνθης, που παρουσιάζει τα συμπτώματα του ιού ενώ δείγμα των εργαστηριακών της εξετάσεων έχει αποσταλεί και σε αυτή την περίπτωση στο Λοιμωδών και αναμένονται τα αποτελέσματα. 

Στην Π.Ε. Καβάλας ήδη έχουν μέχρι στιγμής διαπιστωθεί δύο κρούσματα του ιού, ενώ τόσο η Ξάνθη όσο και ο δήμος Νέστου βρίσκονται στη λίστα επικινδυνότητας του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εμφάνιση τέτοιων κρουσμάτων.