Social Icons

Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2014

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ









Η πολιτική αστάθεια, η αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου των τρεχουσών 

συναλλαγών, η εξάρτηση από ξένα νομίσματα, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες

όπως ο πληθωρισμός στην οικονομία της χρηματοπιστωτικής φούσκας που είναι 

έτοιμη να σκάσει.




Εχουμε επιστήσει την προσοχή μας στις ομοιότητες στις οικονομίες της Τουρκίας και της Βραζιλίας, δύο χώρες που σπεύδουν σε πτώχευση και βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.

Η οικονομία της Τουρκίας αυξάνεται συνεχώς από το 2002. Αλλά αυτή η ανάπτυξη είχε ένα τίμημα. 

Η αύξηση της ανάπτυξης κατά τα τελευταία χρόνια έχει έρθει μαζί με το δανεισμό. Έτσι, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου 7,5 τοις εκατό του αυξανόμενου χρέους της χώρας, ήταν κάπως διαφορετικό από τις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Δυστυχώς για την Τουρκία η στρατηγική αυτή βρέθηκε να είναι έγκυρη, εφόσον το δολάριο είναι φθηνό.

Το χρέος έχει αυξηθεί με ταχείς ρυθμούς Η πολιτική αστάθεια, η αύξηση του ελλείμματος των τρεχουσών συναλλαγών κατά μέσο όρο 8 τοις εκατό, κατά την εξέταση των παραγόντων, όπως το επίπεδο του πληθωρισμού στην οικονομία της χρηματοπιστωτικής φούσκας που είναι έτοιμη να σκάσει.

Η Τουρκία, και η Βραζιλία έχουν σειρά. 

Η Τουρκία, όπως και η Βραζιλία, έχουν μακροπρόθεσμα δάνεια που αυξήθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Το έλλειμμα της Βραζιλίας συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, λόγω της μεγάλης αύξησης των επενδύσεων από την οικονομία της Κίνας έχει βιώσει μια μεγάλη απώλεια. 

Το Ρεάλ της Βραζιλίας και η υποτίμηση του Γιουάν Κίνας έναντι του δολαρίου, οδήγησε σε ταχεία αύξηση του χρέους ώστε να φτάσει σε κρίσιμο μέγεθος η χρηματοπιστωτική φούσκα και η αγωνία.

Η Βραζιλία και η Τουρκία είναι πολύ διαφορετικές οικονομίες σχεδόν με κάθε έννοια της λέξης, αλλά ένας τρόπος που είναι πολύ παρόμοιες είναι τα επενδυτικά ρεύματα που και οι δύο έχουν αναλάβει να χρηματοδοτηθούν οι επεκτάσεις των αγορών τους. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό έχει οδηγήσει σε ένα παρόμοιο σύνολο από συνέπειες: την υπερβολική εξάρτηση από ξένα ρεύματα ως δεκανίκι εις βάρος των οικονομικών ελλειμμάτων.

Με τη μείωση των ξένων επενδύσεων, η Τουρκία θα πέσει στον ίδιο οικονομικό λάκκο που καταλαμβάνεται από τη Βραζιλία. Η Βραζιλία έχει ήδη μια αποδυνάμωση στο νόμισμα της και σιγά-σιγά με το μπαλόνι του πληθωρισμού θα ξεπεράσει την αύξηση του ΑΕΠ στο μέλλον. Η Τουρκία είναι ελάχιστα καλύτερη, παρά την πιο προνομιακά οικονομική θέση.

Οι δύο χώρες δεν έχουν την ίδια ακριβώς διαδρομή, αλλά η διαφορά είναι μικρή. Η Τουρκία πραγματικά έχει μόνο μία ευκαιρία να επιστρέψει σε μια ομαλότερη αγορά. Η Πολιτική πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο για να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική οικονομική μεταρρύθμιση που ωθείται κατευθείαν για να καταπολεμήσει τα ποσοστά του πληθωρισμού. Η αποτυχία να το πράξει θα καταδικάσει την Τουρκία στην ίδια αναιμική ανάπτυξη που σήμερα καταδικάζει τη Βραζιλία.

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates