Social Icons

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

Συγκλονιστικές εικόνες από τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη – Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Συγκλονιστικές εικόνες από τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ταϊλάνδη – Δυο νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Μάχες σώμα με σώμα. Άνθρωποι γεμάτοι αίματα στο πρόσωπο, να μεταφέρονται μακριά από το κέντρο των συγκρούσεων. Η Μπανγκόκ θρηνεί δυο νεκρούς. Η Ταϊλάνδη σε δίνη βίας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθούν σκληρές εικόνες... 






μέχρι στιγμής o απολογισμός των συγκρούσεων στη Μπανγκόκ ανάμεσα σε αστυνομία και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές είναι δυο νεκροί (ένας αστυνομικός κι ένας 52χρονος διαδηλωτής) και δεκάδες τραυματίες.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν την ανακατάληψη των δημοσίων κτιρίων και χώρων που έχουν καταλάβει από τον Νοέμβριο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιατρικού Κέντρου Εραουάν, ο διαδηλωτής σκοτώθηκε από τα πυρά αγνώστου στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

"'Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν", δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας Αντούλ Σαενγκσινγκάου. "Ο αστυνομικός... εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι".

Οι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους από τον Νοέμβριο με στόχο την ανατροπή της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, την οποία θεωρούν μαριονέτα του αδελφού της Θαξίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργού που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Αποστολή: Ειρήνη για την Μπανγκόκ" συμμετέχουν 15.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας με στόχο να ανακαταλάβουν τον έλεγχο των σημείων γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές στο κέντρο και στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους ηγέτες των διαδηλωτών και τουλάχιστον 144 διαδηλωτές.

Ο Ράουι Μασχμαντόλ και ο Τοσοντόν Γκεουτιπράν συνελήφθησαν έξω από το υπουργείο Ενέργειας σε έφοδο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν στο ίδιο σημείο και κοντά στο Government House, την έδρα του υπουργικού συμβουλίου.

Ένας τρίτος ηγέτης των διαδηλωτών, ο Σομκιάτ Πονγκμπαϊμπούν, τέθηκε υπό κράτηση για λίγη ώρα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τη βοήθεια των υποστηρικτών του, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates