Social Icons

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

“EΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ”-ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ “ΓΙΕ ΜΟΥ, ΠΑΡΕ ΤΟ 1ΔΙΣ $ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟ”- ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΛΥΚΟΥ”: ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ”-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ;

Erdogan

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης.


Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε» είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά τις αποκαλύψεις που προκαλούν σεισμό στην Τουρκία για υποκλαπέν βίντεο στο οποίο ακούγεται ο “λύκος” της Ανατολής να προστάζει το γιο του να πάρει 1δις δολλάρια και να εξαφανιστεί.
Το κανάλι της τουρκικής βουλής και τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, ειδικά τις τελευταίες μέρες διακόπτουν συχνά την απευθείας μετάδοση των ομιλιών τόσο του Κιλιτσντάρογλου, όσο και του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Αυτό συνέβη και χτες.
«Υπάρχει ένας άνθρωπος που παρεμβαίνει προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύψει τις κλοπές που κάνει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου και τόνισε: «Τις επόμενες μέρες μπορεί να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Γι’ αυτό εγώ θα συμβούλευα στον πρωθυπουργό ή να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί».
Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ, ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ερντογάν ότι αυτοί που κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών «παρακολουθούσαν ακόμη και τις απόρρητες γραμμές» είπε «οι γραμμές αυτές δεν σου δόθηκαν για να συγκαλύπτεις τη διαφθορά».
Ως γνωστόν, σάλος έχει προκληθεί στη γειτονική Τουρκία από ηχητικό απόσπασμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και θέλει τον Ερντογάν να δίνει οδηγίες στον γιο του να κρύψει χρήματα ενώ εξελίσσεται η έρευνα για τις μίζες.
Η ημερομηνία της συνομιλίας είναι 17η Δεκεμβρίου, η ημέρα που ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των εισαγγελέων κατά κυβερνητικών στελεχών με την κατηγορία της διαφθοράς.
Το συνολικό ποσό για το οποίο γίνεται λόγο στις τηλεφωνικές συνομιλίες είναι ύψους ενός δισ. δολαρίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τέλος των συνομιλιών πατέρας και γιος φέρεται να προβληματίζονται για ένα τελευταίο ποσό της τάξεως των 30 εκατ σε ευρώ που δεν ήξεραν που να το πάνε…
Το απόσπασμα που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει στις τουρκικές ιστοσελίδες μέχρι και το πρωί της Τρίτης (25/02).
Αναληθείς και «προϊόν ανήθικου μοντάζ» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του τούρκου πρωθυπουργού, τις ηχητικές συνομιλίες. «Οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία αυτής της βρώμικής συνωμοσίας, η οποία έχει ως στόχο τον πρωθυπουργό της χώρας μας, θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του τούρκου πρωθυπουργού.
Στην αντίποδα, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση και κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία της με αυτή τη λάσπη και αυτό το βάρος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κόμματος.





makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates