Υποβασταζόμενοι και με τα μπαστουνάκια στο χέρι δεκάδες συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο, προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων.
Ανάμεσα στους ηλικιωμένους καταληψίες ήταν και άτομα με αναπηρία, τα οποία εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τον εμπαιγμό που -όπως είπαν- γίνεται σε βάρος τους.            
 
Χαρακτηρίζονται ως απόμαχοι της δουλειάς, αλλά - όπως μας είπαν - τους κάνουν να αισθάνονται ως απόμαχοι της ίδιας της ζωής. Ο λόγος για τα περήφανα γηρατειά του Ρεθύμνου που σύσσωμα το πρωί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ επί της  οδού Μοάτσου, τα οποία χρόνια τώρα είναι υποστελεχωμένα.
 
Ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος ήταν και ο κ. Μηνάς Κλειδής, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι σχεδόν τα τελευταία 20 χρόνια, εξαιτίας όχι ενός ατυχήματος, αλλά μιας σοβαρής ασθένειας από την οποία  πάσχει. Σήμερα η μόνη λέξη που βγήκε από τα χείλη του ήταν "έλεος". 
 
Το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης των συνταξιούχων ήταν "λεφτά για την υγεία και όχι νεκροταφεία". Με το σύνθημα αυτό οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει. 
 
Αυτό που περιμένουν να δουν είναι την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού που θα κάνει την καθημερινότητά τους ευκολότερη. Θυμίζουμε ότι αυτή την ώρα τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο αριθμούν 13 γιατρούς και εκκρεμεί η πρόσληψη άλλων 9.
 
Σήμερα, μαζί με τους ηλικιωμένους καταληψίες ήταν και ο διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, Μανόλης Τσουπάκης, ενώ στο πλευρό των συνταξιούχων τάχθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.