Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που ανακύπτουν στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το 2013. Αυτή τη φορά το πρόβλημα αγγίζει τα χειρουργεία που θα κληθούν να βάλουν ουσιαστικά λουκέτο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγου.
Το γεγονός προέκυψε μετά την παραπομπή αναισθησιολόγου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ για παραβατική συμπεριφορά που δεν αφορά βέβαια ιατρικές πράξεις αλλά σύμφωνα με το νόμο ακολουθήθηκε η διαδικασία της αργίας
Το γεγονός της παραπομπής ωστόσο οδήγησε το Νοσοκομείο να διαμορφώσει τις εφημερίες χωρίς να υπολογίζει την παρουσία του γιατρού προκειμένου να μπορούν να εξελιχθούν τα χειρουργεία του Σεπτεμβρίου και να αφήσει αναγκαστικά κενό στην τελευταία εβδομάδα του μήνα, όπου συγκεντρώθηκαν σωρευτικά οι εφημερίες του παραπεμφθέντος αναισθησιολόγου.
Ήταν μια κίνηση για να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να διαφανεί από τις εξελίξεις αν θα υπάρχει γιατρός να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από το νόμο, θα πρέπει να γίνει εντός 30 ημερών η εξέταση του θέματος από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αρμόδιο για πειθαρχικά παραπτώματα ιατρών ΕΣΥ.