Social Icons

Κυριακή, Ιανουαρίου 26, 2014

«Ο Ξηρός βρίσκεται στην Αττική και ετοιμάζει χτύπημα»



Την εκτίμηση ότι  ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται στην Αττική και ετοιμάζει νέο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα έκαναν το Σάββατο πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Την ίδια στιγμή, ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον αδερφό του και ζητά αμνηστία.

Σύμφωνα λοιπόν με το Mega, η Ελληνική Αστυνομία θεωρεί πως ο φυγάς Χριστόδουλος Ξηρός κρύβεται σε κάποιο σπίτι εντός Αττικής, ενώ εκτιμά ότι σχεδιάζει νέο τρομοκρατικό χτύπημα που θα κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά ανθρώπινο στόχο. 

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία που μετέδωσε το Έθνος ότι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έστησαν πάρτι εντός των φυλακών του Κορυδαλλού μετά την επιτυχή απόδραση του Ξηρού. 

Πάντως, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν πιθανότατα οι αλλαγές στο πλαίσιο χορήγησης τωναδειών και αναμένεται να απαγορευτεί η χορήγηση άδειας σε τρομοκράτες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία.

Αναμένεται επίσης να αποφασιστεί και η αναμόρφωση της σύνθεσης του συμβουλίου των φυλακών με προσθήκη ενός δικαστικού λειτουργού ενώ υπάρχει η πρόθεση όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι των φυλακών να απομακρυνθούν.

Σάββας Ξηρός: Ζητώ αμνηστία

Εντύπωση προκάλεσε και η συνέντευξη του Σάββα Ξηρού στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία δημοσιεύτηκε το Σάββατο,με τον φυλακισθέντα τρομοκράτη να ζητά αμνηστία, δηλώνονταςμετανιωμένος που αφαίρεσε ζωές.

«Η κοινωνία και η πολιτεία θα έχουν να κερδίσουν περισσότερα από την αμνηστία. Ετσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε εκτίσει πολύ μεγάλο μέρος των ποινών μας»,  είπε ο Ξηρός και επανέλαβε ότι ο κύκλος της οργάνωσης «έχει κλείσει» και πως «τώρα είναι η εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση».

Ξεκαθάρισε δε ότι διαφωνεί με την απενεργοποίηση του αδελφού του Χριστόδουλου υποστηρίζοντας ότι «την περίοδο που έδρασε η 17Ν δεν φαινόταν τόσο πολύ ούτε η διαφθορά ούτε το πόσο ανάξιο είναι το πολιτικό προσωπικό να διαχειριστεί τις καταστάσεις της χώρας. Έτρεχαν τότε τα δανεικά και ζούσαν όλοι σε μια γυάλα ευδαιμονίας. Σήμερα πια όλα αυτά φαίνονται. Ο κόσμος είναι πιο συνειδητοποιημένος και δεν χρειάζεται κανένα να του υποδείξει τρόπους αντίδρασης. Τώρα είναι εποχή για μαζική και όχι ατομική δράση».

Δένδιας: Ανάγκη να αποτραπούν οι τρομοκρατικές ενέργειες

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα και την απειλή που δημιουργούν για το σύστημα ασφάλειας.


Ο κ. Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».

Ο κ. Δένδιας αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου, άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης» όπως χαρακτηριστικά τονίζει.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τονίζει, ακόμη, πως η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ σε ερώτηση για το αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται». 

Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, δηλώνει πως θα αξιοποιηθεί «κάθε διεθνώς καταγεγραμμένη χρήσιμη πρακτική στον τομέα της τρομοκρατίας, από οποιαδήποτε χώρα και αν προέρχεται αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates