Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Το 65% του ιντερνετικού πληθυσμού χρησιμοποιεί Android

Η κυριαρχία του λειτουργικό συστήματος της Google επιβεβαιώνεται και επί του ενεργού ιντερνετικά πληθυσμού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της GlobalWebIndex, μέσα από δείγμα 170.000 ερωτηματολογίων, σε 32 αγορές, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του 89% των ενεργών χρηστών παγκοσμίως.
Από τα στοιχεία της ίδιας έρευνας - όπως εξάλλου και από τις πωλήσεις των τελευταίων ετών - προκύπτει ότι η Samsung είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη διείσδυση στις φορητές συσκευές, καθώς τα κινητά της τηλέφωνα χρησιμοποιεί το 36% των χρηστών του διαδικτύου. Ακόμα ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως περισσότεροι από τους μισούς (54%) κατόχους ενός tablet μοιράζονται τη συσκευή με τουλάχιστον άλλον έναν χρήστη.
07459C4E5989B29A61B40CA0EB13E193

Τα τελευταία δυο χρόνια το Android εκτοξεύτηκε από το 27% στο 65% (+270%) στα smartphones, αγγίζοντας μάλιστα μονοπωλιακά ποσοστά σε χώρες όπως η Νότια Κορέα (81%). Το iOS της Apple χρησιμοποιείται από το 20% των διασυνδεδεμένων καταναλωτών, διπλασιάζοντας εντούτοις το μερίδιο του στις ΗΠΑ (42%) και την Αυστραλία (40%).


Και στα tablets το λειτουργικό της Google έχει το προβάδισμα (53%), με το iOS των iPads να συγκεντρώνει το 40%.

Στους κατασκευαστές και πάντα επί των ενεργών χρηστών, τη Samsung ακολουθούν η άλλοτε κραταιά Nokia (22%) και η Apple (19%).
Τα smartphones έχουν εξελιχθεί σε βασική πύλη εισόδου στο διαδίκτυο για 994 εκατομμύρια χρήστες, με το 65% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι τα χρησιμοποιεί για να βρίσκεται online - ποσοστό που στην Κίνα φτάνει το 83%. Αντιθέτως, μόλις το 22% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών (επιτραπέζιων και φορητών) απαντά ότι δεν χρησιμοποιεί άλλες συσκευές για να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Επίσης, σε πολλές αναδυόμενες αγορές, ένας στους τρεις δηλώνει ότι έχει πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό αποκλειστικά από φορητές συσκευές.

Στον τομέα των εφαρμογών, περίπου το μισό του ενεργού πληθυσμού στο διαδίκτυο χρησιμοποιεί τα apps του Facebook και των χαρτών της Google. Επίσης, τρίμηνο στο τρίμηνο, οι εφαρμογές πρόσβασης στα social media και ειδικότερα αυτές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων παρουσιάζουν την ισχυρότερη αυξητική τάση χρήσης: WeChat/Weixin (+62%), Kik Messenger (+58%), Snapchat (+56%), Kakao Talk (49%), Line (37%) και WhatsApp (+23%).

Τέλος, η ιδιωτικότητα και η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι κάτι που όπως φαίνεται απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού στο Ιντερνετ, με το 56% να απαντά πως το διαδίκτυο «διαβρώνει την ιδιωτική του ζωή». 
protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates