Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014


Η εργασία που εμπνεύστηκε εν μέρει από την ταινία "Avatar". Ενας πίθηκος θα μπορούσε να ελέγξει το σώμα ενός άλλου πιθήκου χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη συνδέοντας τον εγκέφαλο της "μαριονέτας" μαϊμού με τη σπονδυλική στήλη της άλλης μέσω μιας πρόσθεσης, λένε οι ερευνητές.

Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε εμφυτεύματα που θα βοηθήσουν τους ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση, πρόσθετουν οι επιστήμονες.

Η παράλυση λόγω των νεύρων ή της βλάβης του νωτιαίου μυελού παραμένει μια πρόκληση για τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές. 

Οι επιστήμονες προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν τη μετακίνηση σε τέτοιους ασθενείς με διεπαφές μηχανικού εγκεφάλου, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ενεργοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή να ελέγχουν τα ρομποτικά άκρα.

«Εμπνεύστηκα λίγο από την ταινία« Avatar »,", δήλωσε ο Ουίλιαμς. Ο κύριος χαρακτήρας στην ταινία είναι ένας παραπληγικός, που συνδέει το μυαλό του σε έναν υπολογιστή που τον βοηθάει να ελέγχει ένα τεχνητό σώμα.

Η μαϊμού που χρησίμευσε ως βασικός πίθηκος συνδέθηκε με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό, ενώ ο πίθηκος που χρησίμευσε ως άβαταρ καλωδιώθηκε στη σπονδυλική του στήλη. Το χέρι του άβαταρ τοποθετήθηκε σε ένα χειριστήριο που έλεγχε ένα δρομέα που εμφανιζόταν στην οθόνη του κύριου πιθήκου.

Η μαϊμού άβαταρ ήταν ναρκωμένη, ώστε να μην έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο σώμα της. Οι υπολογιστές αποκωδικοποίησαν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του κύριου πιθήκου και αναμετέδωσαν εκείνα τα σήματα στο νωτιαίο μυελό και τους μυς του πιθήκου άβαταρ. Αυτό επέτρεψε στον βασικό πίθηκο να ελέγχει τον κέρσορα με την κίνηση του χεριού του άβαταρ. Ο βασικός πίθηκος λάμβανε ως αμοιβή χυμό, αν κινούσε με επιτυχία τον κέρσορα πάνω σε ένα στόχο.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο στόχος αυτής της έρευνας δεν είναι για ένα άτομο να ελέγχει το σώμα του άλλου. Αντίθετα, όταν πρόκειται για τη θεραπεία ασθενών με κακώσεις νωτιαίου μυελού, όπως η τετραπληγία, «οραματιζόμαστε βάζοντας ένα μικροτσίπ στον εγκέφαλο να καταγράψουμε τη δραστηριότητα πίσω από την πρόθεση για τη μετακίνηση και ένα άλλο μικροτσίπ στο νωτιαίο μυελό κάτω από την περιοχή του τραυματισμού για να υποκινήσουμε τις μετακινήσεις των άκρων, και στη συνέχεια να συνδέουμε τα μικροτσίπ », δήλωσε ο Ουίλιαμς.
atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates