Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

New York Times: Οι Έλληνες αφήνουν τις BMW τους να σκουριάζουν!!



«Δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσουν τα καύσιμά τους και τα αυτοκίνητα μένουν σταθμευμένα θυμίζοντας... ναυάγια, ενώ τα ελαστικά τους καταστρέφονται και οι μπαταρίες νεκρώνουν». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, άρθρο των New York Times, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.


Επιπρόσθετα, το άρθρο αναφέρει πως «οι Έλληνες είχαν εδώ και χρόνια μια... ερωτική σχέση με τα αυτοκίνητα, καθώς αγοράζουν περισσότερα από όσα πολλοί από τους Ευρωπαίους γείτονές τους. Όμως αυτό το διάστημα η χώρα έχει γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που φανερώνει τους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα».

Εξάλλου, αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες του 2013, πάρα πολλοί ήταν οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις πινακίδες τους χάρη στα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, αλλά και στο φόρο πολυτελείας που θα κληθούν να πληρώσουν: «Τις τελευταίες μέρες του 2013, ορδές ιδιοκτητών IX συνέρρευσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, επιλέγοντας άλλα οικονομικότερα μέσα μετακίνησης».

Την... παρανομία των Ελλήνων θίγει το άρθρο των New York Times, καθώς επισημαίνει πως πολλοί από εκείνουν που παρέδωσαν πινακίδες είτε κυκλοφορούν στα... κρυφά και από τα στενάκια δίχως πινακίδες, είτε βγάζουν πλαστές! Μάλιστα, ως παράδειγμα αναφέρει και το περιστατικό με τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη. Μάλιστα, όπως αναφέρει, αυτό το περιστατικό εξόργισε πολλούς Έλληνες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνει το άρθρο, πως η Ελλάδα βρισκόταν στη δεύτερη θέση κατοχής cayenne, κατά κεφαλή στην Ευρώπη, ενώ τώρα ελάχιστα αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.
protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates