Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Είναι η Γερμανία η «βασίλισσα» των πορνείων της Ευρώπης;

52F100C9F0536DCAC9A45E056ADFC3F0

Η νομιμοποίηση της πορνείας, οι χαμηλές τιμές και οι... προσφορές έχουν δημιουργήσει μια βαριά βιομηχανία «μπορντέλων» στη Γερμανία με 400.000 εργαζόμενους και τζίρους εκατομμυρίων.


Το μεγαλύτερο πορνείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία, εκτενές ρεπορτάζ είχε κάνει και τον Ιούνιο του 2013 η βρετανική εφημερίδα «Guardian» για την βιομηχανία σεξ.
Ο σεξοτουρισμός στη Γερμανία βρίσκεται σε άνθιση από τότε που απελευθερώθηκε η πορνεία το 2002, ένα εκατομμύριο άνδρες καταφεύγουν στον έρωτα επί πληρωμή σε καθημερινή βάση, για όσο σεξ ζητήσουν, αρκεί να καταβάλουν το ποσό των 49 ευρώ.
Ο γερμανικός νόμος για την πορνεία, θεωρείται ένας από τους πιο χαλαρούς παγκοσμίως και τα πορνεία προτιμούν να ανοίγουν σε μεγάλες πόλεις όπως το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη και το Αμβούργο κυρίως κοντά σε ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις με στόχο να ικανοποιήσουν τις ορέξεις φιλάθλων πριν και μετά τα παιχνίδια.
Και μιας και οι δουλειές πάνε καλά, όπως ανακαλύπτει το βρετανικό δίκτυο BBC, τα πορνεία σούπερμάρκετ, τεράστια δηλαδή κτίρια που στεγάζουν δεκάδες πόρνες, ανοίγουν το ένα μετά το άλλο.
Το «Paradise» στη Στουτγάρδη στη Γερμανία είναι από τα μεγαλύτερα πορνεία της Ευρώπης. Κόστισε 4,9 εκατ. ευρώ και άνοιξε το 2008 και εκτός από τις κλασσικές υπηρεσίες έχει εστιατόριο, κινηματογράφο, σπα και 31 δωμάτια για τους πελάτες του τα οποία είναι διακοσμημένα με ευφάνταστους τρόπους.
Σύμφωνα με τις πόρνες που εργάζονται εκεί «νιώθεις ασφάλεια και δεν είναι όπως στον δρόμο που μπορεί ο οποισδήποτε να σου κάνει κακό». Η Γερμανία νομιμοποίησε την πορνεία το 2002 και δημιούργησε μια βιομηχανία που αγγίζει τα 16 δισ. ευρώ ετησίως.
Η ιδέα ήταν να προστατευτούν οι γυναίκες από τους προαγωγούς που τις έθεταν σε κίνδυνο. Πλέον οι πόρνες έχουν μπει στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Πολλοί Γερμανοί όμως είναι δυσαρεστημένοι με την άνθηση των πορνείων στη χώρα τους.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι πόρνες έχουν διπλασιαστεί σε 400.000 στην Γερμανία, τα δύο τρίτα εκ των οποίων είναι μετανάστριες από το εξωτερικό. Οι επιχειρήσεις «πορνεία σούπερ μάρκετ» αυξάνουν, και οι περισσότερες κοπέλες είναι από χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία.
Υπάρχουν πολλοί πολέμιοι αυτής της κατάστασης και η φεμινίστρια Alice Schwarzer ηγείται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία μια καμπάνια που θέλει να αλλάξει τον Γερμανικό νόμο και να τον κάνει ίδιο με τον Σουηδικό. Οι «σεξουαλικές υπηρεσίες» είναι παράνομες όταν τις αγοράζεις όχι όταν τις πουλάς. Με άλλα λόγια αν ένας πελάτης πιαστεί με μια πόρνη πληρώνει μεγάλο πρόστιμο αυτός και όχι η πόρνη. Το μοντέλο αυτό πρόσφατα ανακοίνωσε και η Γαλλία ότι θα το υιοθετήσει.
Στην Βρετανία η πορνεία είναι σε γενικές γραμμές αλλά όχι η λειτουργία πορνείων. Και εφόσον ανακοινώθηκε πως ο σουηδικός νόμος θα εφαρμοστεί από το 2015 και εκεί, οι ιθύνοντες της εταιρείας «Paradise» που έχουν ήδη 5 τεράστια πορνεία σε όλη την Ευρώπη ανοίγουν και άλλα στα σύνορα Γερμανίας Γαλλίας καθώς αναμένουν αύξηση πελατών από Βρετανία και Γαλλία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι αδύνατον να κάνεις την πορνεία εντελώς παράνομη και η επόμενη σύνοδος στην Ευρώπη, όπου θα ψηφιστεί ή όχι στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο το αν θα υποστηριχθεί το Σουηδικό μοντέλο.
Παρ' όλα αυτά, πληθαίνουν δημοσίως οι φωνές που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση της πορνείας διεθνώς, όπως η δημοσιογράφος Lydia Gallo όπου κατέγραψε την σύνδεση πορνείας και sex trafficking στο βιβλίο της Slavery Inc.
Σημειώνουμε οτι στην Ελλάδα ισχύουν οι ίδιοι περίπου νόμοι όπως και στην Γερμανία.


 73103873 europe prostitution 464
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates