Social Icons

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν τον πρώτο σούπερ στρατιώτη! Τι φοβούνται και ετοιμάζουν τον «Iron Man» του μέλλοντος (Βίντεο)

stratitotis

Αμερικανός Ναύαρχος: «Το πρώτο πρωτότυπο σύστημα μάχης του μελλοντικού στρατιώτη «Iron Man» έρχεται τον Ιούνιο»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Του Brendan McGarry
Με γοργούς ρυθμούς «ετοιμάζονται» οι μελλοντικοί υπερ-στρατιώτες του αμερικανικού στρατού, με την βοήθεια προγραμμάτων υπό την αιγίδα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) και με την αρωγή πλήθους εταιρειών αλλά και ανεξάρτητων φορέων, καταδεικνύοντας τον σωστό τρόπο που πρέπει να υλοποιούνται, τέτοιου είδους προγράμματα.
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι τα πρώτα πρωτότυπα της μελλοντικής προστατευτικής εξάρτυσης τού μελλοντικού στρατιώτη Iron Man, πιθανόν θα είναι έτοιμα προς δοκιμή το επόμενο καλοκαίρι!!
Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Ουίλιαμ McRaven τα εν λόγω τρία απενεργοποιημένα πρωτότυπα γνωστά στην στρατιωτική διάλεκτο ως (Tactical Assault Suit Light Operator) του προγράμματος TALOS με το παρατσούκλι «Iron Man» λόγω του υπερήρωα της Marvel Comics, αναμένονται να συναρμολογηθούν και να παραδοθούν τον Ιούνιο.
Το σχέδιο του ΥΠΑΜ είναι να αξιολογηθεί η τεχνολογία με στόχο την εκμετάλλευση του εν λόγω συστήματος από τις αμερικανικές ΕΔ τον Αύγουστο το 2018.
«Εκείνο το κοστούμι», αν κατασκευασθεί σωστά, θα δώσει μια επαναστατική δυνατότητα επιβίωσης και ικανότητας στα στελέχη των ειδικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο McRaven κατά τη διάρκεια του 25ου ετήσιου συνεδρίου «Ειδικών Επιχειρήσεων, χαμηλής έντασης στο νέο πεδίο συγκρούσεων» την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.
Η τριήμερη εκδήλωση που συνεχίζεται και την Τετάρτη διοργανώθηκε από την «National defense Industrial Association», ενός «εμπορικού σχήματος» με έδρα το Arlington.
Η τεχνολογία του προγράμματος TALOS θα περιλαμβάνει έναν τροφοδοτούμενο εξωσκελετό, μαζί με μια πλήρους σώματος προηγμένης πανοπλίας με οθόνες ευαισθητοποίησης, σύμφωνα με την επίσημη αίτηση για παροχή πληροφοριών, προφανώς από το αμερικανικό ΥΠΑΜ.
«Η ιδέα για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ήρθε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ένα μέλος των αμερικανικών «δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ εισερχόταν στην πόρτα του ενός ύποπτου τρομοκράτη» δήλωσε ο Ναύαρχος McRaven.
Με αφορμή το περιστατικό ένας νεαρός αξιωματικός με ρώτησε είπε ο Ναύαρχος « γιατί μετά από όλα αυτά τα χρόνια σε επιχειρήσεις αυτού του τύπου, δεν υπάρχει ένας τρόπος για την καλύτερη προστασία των στελεχών που εισέρχονται από μια πόρτα;
Για τον επικεφαλής της ειδικής Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, δεν υπήρχε απάντηση.
«Με όλη την πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας, ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο McRaven.
«Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 56 εταιρείες, 16 κυβερνητικές υπηρεσίες, 13 πανεπιστήμια και 10 εθνικά εργαστήρια που εργάζονται ακατάπαυστα για την επιτυχία του σχεδίου αυτού», δήλωσε ο McRaven «Βλέπουμε ήδη τα εκπληκτικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας», κατέληξε ο ίδιος προφανώς με υπηρηφάνεια.
«Η αμερικανική διεύθυνση ειδικών επιχειρήσεων σκοπεύει να διοργανώσει μια εκδήλωση, ώστε να ενθαρρύνει τους μηχανικούς και τεχνίτες, για την ανάπτυξη εξαρτημάτων για την «ολόσωμη ειδική εξάρτυση» μέσω του προγράμματος «Monster Garage» δήλωσε ο Ναύαρχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο θα επιδιωχθεί η εξουσιοδότηση του πενταγώνου για την απονομή χρηματικού επάθλου για την καλύτερη προσφορά, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσπάθεια, υπογράμμισε ο «πολυμήχανος» επικεφαλής της ειδικής αμερικανικής υπηρεσίας.
«Τα προγράμματα υψηλής τεχνολογίας έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στις ΗΠΑ ένα «τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους εχθρούς μας και να δώσουμε στους πολεμιστές μας την προστασία που χρειάζονται», δήλωσε ο McRaven.
Σχόλιο: Μέχρι το 2020, η νέα δομή του αμερικανικού αμυντικού συστήματος άμυνας προβλέπεται να έχει ολοκληρώσει το Διάστημα, τον κυβερνοχώρο και τα επίγεια μάχιμα τμήματα σε ένα ενιαίο σύστημα συνεχούς και αδιάλειπτης ροής πληροφοριών μέσω ρομποτικών συστημάτων που θα εξασφαλίζουν την επιτυχία καταστρεπτικών επιθέσεων.
Με βάση τα προγράμματα της DARPA (Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών) οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα διαθέτουν σε όλες τις διαστάσεις, ρομποτικά μη επανδρωμένα οχήματα, ρομποτικά επίγεια και ναυτικά συστήματα, ρομπότ στρατιώτες κάνοντας πραγματικότητα όλων αυτών που βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Ο κυβερνοχώρος και το Διάστημα αποτελούν τα νέα πεδία «λαμπρής δόξης», λόγω και του μη ελέγχου βάση του Διεθνούς Δικαίου ως περιοχών πολεμικών επιχειρήσεων, τις οποίες η Αμερική, η Κίνα και η Ρωσία προτίθενται να χρησιμοποιήσουν για να επικρατήσουν παγκοσμίως.



πηγή :makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates