Social Icons

Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2014

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ:”ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙΣ & ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”!

erdogan-sygkentrwsi

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε δριμύτατα τον Ισλαμιστή λόγιο Φετχουλάχ Γκιουλένκατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην επαρχία της Ανατολίας Ισπάρτα , καλώντας τον να σταματήσει να προκαλεί προβλήματα εις βάρος της Τουρκίας και να επιστρέψει στην πατρίδα αν τρέφει ειλικρινή(πατριωτικά) συναισθήματα .

“Εάν είσαι ειλικρινής και αληθινός , να σταματήσεις να δυναμιτίζεις τη χώρα . Αν αυτή είναι η χώρα σου, γύρνα πίσω”.
Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης στην σημερινή συγκέντρωση του κόμματός του πως θεωρούσε ότι ο Γκιουλέν ήταν αγνός στην καρδιά , πως ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που κάποτε πίστευαν.. .
” Υπάρχουν άνθρωποι που τους έδωσε τα χρήματα , τη γη και τις δυνατότητες να δημιουργήσουν. Έχτισαν σχολεία και κοιτώνες , “, είπε συμπληρώνοντας: “Ήμουν στην καρδιά καθαρός . Έκανα ό, τι μπορούσα να κάνω . Νόμιζα ότι ήταν ένα πραγματικό συναίσθημα όταν διάβασα τα βιβλία του. Εκείνος μου έστειλε ένα κομπολόι… ”
Ο Ερντογάν επίσης κατηγόρησε επίσης την υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης , του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ( CHP ), στον Φετχουλάχ Γκιουλέν:
“Η τουρκική κυβέρνηση δεν θα παραδοθεί σε κάθε εκβιαστική συμμορία” δήλωσε ο Ερντογάν , κατηγορώντας όσους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες υποτίθεται τον εκβιάζουν και απειλούν…

Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του makeleio.gr:
Πέρασε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Ερντογάν που προβλέπει το κλείσιμο ιδιωτικών προαπαρασκευαστικών σχολείων, πολύ μεγάλο μέρος των οποίων ανήκουν ή ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο Γκιουλέν έχει εμπλακεί σε διαμάχη με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ κληρικό ότι συνομωτεί κατά της κυβέρνησής του.
Τα προπαρασκευαστικά σχολεία, που παράλληλα με τα κανονικά σχολεία προετοιμάζουν τους τούρκους μαθητές για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε γυμνάσια και στο πανεπιστήμιο, αποτελούν μια μεγάλη πηγή εσόδων για τον Γκιουλέν και το κίνημά του, το Χισμέτ.
Σύμφωνα με τον νόμο που πέρασε από την τουρκική Βουλή, τα σχολεία του Γκιουλέν πρέπει να κλείσουν ώς την 1η Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Ερντογάν αιτιολόγησε το κλείσιμο των φροντιστηρίων -όπως θα τα λέγαμε στην Ελλάδα- στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης ενος νοσηρού εκπαιδευτικού συστήματος που τοποθετεί την Τουρκία κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων χωρών στον αλφαβητισμό, τα μαθηματικά και τις επιστήμες.
Πάντως, ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του σε αυτά που τον κατηγορεί ο Ερντογάν, με τελευταίο την εμπλοκή του στις υποκλοπές που εμφανίζουν τον τούρκο πρωθυπουργό να δίνει συμβουλές στον γιο του για το πώς να κρύψει χρήματα από μίζες.
Η ένταση μεταξύ των πρώην συμμάχων, του τούρκου πρωθυπουργού και του Γκιουλέν, επιδεινώθηκε το 2013, όταν χιλιάδες οπαδοί του κινήματος του Γκιουλέν στην αστυνομία και τη δικαισούνη υποβιβάστηκαν, αφού εισαγγελείς που συνδέονταν με τον Γκιουλέν ξεκίνησαν έρευνες σε βάρος συμμάχων του Ερντογάν.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates