Social Icons

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 14, 2014

ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ “ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ” ΜΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ “ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ” ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!

Κόντρα στους ισχύοντες νόμους της πλειοψηφίας των χωρών της Ε.Ε.-όπου δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών από τρίτες χώρες στις τοπικές εκλογές- ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να απεργάζεται “παραθυράκι” σε νομοσχέδιο με τον Υπουργό Εσωτερικών ,Γιάννη Μιχελάκη, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές οι μετανάστες.

Να θυμίδουμε πως σύμφωνα με το ΣτΕ, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Ομοίως το ΣτΕ είχε κρίνει ότι και ο τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προέβλεπε ο επίμαχος νόμος 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές καθώς η πολιτογράφηση που προέβλεπε, γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.
Την ίδια ώρα έντονες πιέσεις ασκούνται και από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ με την πληροφορίες να μιλούν για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ώστε να αναζητηθούν βελτιώσεις, μπροστά στον κίνδυνο να μην ψηφίσουν τη διάταξη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο απώτερος σκοπός της δικομματικής κυβέρνησης είναι να αλλοιώσει κυρίως το εκλογικό σώμα του Δήμου Αθηναίων ώστε να αποτραπεί η επικράτηση του υποψηφίου δημάρχου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
πηγή: makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates