Social Icons

Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2014

Εφτασε το Facebook για τους νεκρους

Όταν αποδημήσει κάποιος εις Κύριον το σώμα γίνεται ένα με το χώμα ή τοποθετείται σε βάζα, μετά την αποτέφρωσή του. Το όνομα και η εικόνα, όμως, του νεκρού μένει στην επικαιρότητα, όχι μόνο για τους οικείους του, αλλά για όλο τον κόσμο. Ας είναι καλά το Nershama, το αντίστοιχο facebook για τους μακαρίτες.
Το Neshama είναι μια ιδέα που άρχισε από το Ισραήλ και σκοπό έχει τη διατήρηση της μνήμης του εκάστοτε νεκρού, είτε μέσω της συμμετοχής φίλων είτε της οικογένειάς του/της. Μια σελίδα, σαν facebook page, γεμάτη αναμνήσεις και περιστατικά από τη ζωή του εκλιπόντος, με αντίστοιχες φωτογραφίες και -προφανώς- με δωρεές και φιλανθρωπικές δράσεις. Όπως είναι λογικό, υπάρχει η αντίστοιχη μπάρα αναζήτησης, ενώ θα βρείτε (εάν δεν το θεωρήσετε μακάβριο) και φωτογραφίες από την τελευταία κατοικία του προσώπου που αναζητείτε.
Δείτε ένα παράδειγμα μιας τέτοιας σελίδας:

Η διαφορά με το facebook και τις εκεί δυνατότητες για memorial δράσεις είναι πως το Neshama έχει δυνατότητα αναζήτησης και στοιχεία επικοινωνίας (όχι με τον Άγιο Πέτρο).
Στα σχέδια των ιδρυτών του είναι να υπάρξει μια τριμηνιαία μίσθωση χώρου όπου με 1€ θα μπορείς να ανεβάζεις στοιχεία για τα πρόσωπα που έχεις χάσει. Εσείς; Πώς το βλέπετε;

protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates