Social Icons

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2014

Αλλαγές στην πολιτική παρακολουθήσεων από τον Ομπάμα

U.S. President Barack Obama is seen through a teleprompter as he speaks about the National Security Agency from the Justice Department in Washington

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στο εξής, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, να κατασκοπεύουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις επικοινωνίες των ηγετών των φιλικών και συμμαχικών χωρών και ότι θέτει περιορισμούς στη συλλογή και τη φύλαξη δεδομένων, με αφορμή τις αποκαλύψεις που είχε κάνει από το περασμένο καλοκαίρι ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ήμουν απολύτως σαφής απέναντι στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών: εκτός και αν απειλείται η εθνική ασφάλειά μας, δεν θα κατασκοπεύουμε τις επικοινωνίες των ηγετών των στενών συμμάχων μας και των φίλων μας», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του που ήταν αφιερωμένη στη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Οι ηγέτες των φιλικών και συμμαχικών χωρών δικαιούνται να ξέρουν ότι εάν θέλω να μάθω τι σκέφτονται για κάποιο θέμα θα σηκώσω το ακουστικό και θα τους τηλεφωνήσω, αντί να στραφώ στην παρακολούθηση», συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

 
Blogger Templates